Biography

Sanhayea je violinistka iz Južne Koreje. Z glasbenim ustvarjanjem je pričela s tremi leti na klavirju, z violino pa se je prvič srečala pri šestih letih. Kot mlada solistka je nastopila z Prime Philharmonic orchestra in Seoul tutti chamber orchestra, na državnih tekmovanjih je osvojila več prvih in zlatih nagrad kot solistka in komorna glasbenica.

Sanhayea je alumna univerze MDW na Dunaju, kjer je študirala v razredu prof. Christiana Altenburgerja. Med študijem v Evropi je bila povabljena k soldelovanju z Youth Symphonic Orchestra of Carinthia in Kammer Akademie, na povabilo organizatorjev pa je odigrala tudi recitale kot so Dobrodelni solo recital (Večer Maurica Ravela) v Köttmannsdorf/Avstrija in nastopila na Festivalu Bled. Udeležila se je festivalov Sommerakademie Mozarteum Salzburg, Allegro Vivo Festival in nastopala z Christian Altenburgerjem ter Reinhard Latzkom. Študij na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, je opravila z odliko.

Sanhayea je glasbeno izražanje raziskovala v Kaliforniji, kjer je na Univerzi Južne Kalifornije svoje znanje izpopolnjevala v studiju Prof. Glenn Dicterowa, dolgoletnega koncertnega mojstra New York Filharmonikov. Na USC je bila nagrajena s štipendijo in nagrado za komorno ustvarjanje. Kot asistentka je na univerzi poučevala violino in komorno glasbo.

Sanhayea uživa v orkesterski igri že od otroštva. Kot mlada glasbenica je sodelovala z Bucheon Youth String Orchestra, kjer je pridobila svoje prve izkušnje kot koncertna mojstrica. Med študijem je pogosto nastopala kot vodja sekcij in koncertna mojstrica v sinfoničnih in komornih orkestrih. V letu 2021 je kot koncertna mojstrica vodila Avstrijsko-Korejski sinfonični orkester na odru dunajskega Konzerthausa.

Ob aktivnostih na violini, Sanhayea nastopa tudi kot pianistka. Kot študentka je bila povabljena interpretirati klavirske trije Brahmsa, Haydna in Mendelssohna, v letu 2015 pa je prejela nagrado za zgledno sodelovanje s solistom na Slovenskem državnem tekmovanju Temsig.

Sanhayea se aktivno poglablja v izboljšave svoje tehnike in interpretacije. Svoje znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih in zasebnih urah z vrhunskimi glasbeniki kot so Ivry Gitlis, Ralph Kirshbaum, Philippe Graffin, Johannes Meissl, Karen Dreyfus, Lisa Kim, Eduard Kutrowatz, Stefan Mendl, Christoph J. Eggner, Lina Bahn, Helfried Fister, Milos Mlejnik in drugimi.

Sanhayea je namestnica koncertnega mojstra Slovenske filharmonije.